S velikim zadovoljstvom pozivamo na predstavljanje novog romana Marijane Perinić uz stand up comedy show i voditelja večeri Miša Sorića. U subotu, 22. travnja u 20 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, Marijana Perinić predstavit će nam se kao spisateljica, a da je i vrsna komičarka pokazat će izvedbom ulomka iz svoje stand up predstave „Dalmatinka“. A ni Mišo Sorić nije za bacit… Dođite i sami se uvjerite.

Jesi online? roman je o pet ženskih sudbina u hrvatskoj metropoli, a ono što ga razlikuje od svih dosada objavljenih je forma kojom autorica maksimalno izbjegava naraciju koristeći je samo na početku kako bi čitatelja upoznala s likovima, usmjeravajući daljnju komunikaciju između protagonistica kroz mobilne aplikacije bez kojih danas većina ljudi, barem misli da, ne bi preživjela: Facebook, Messanger, WhatsAPP, Viber, Skype, Gmail, poslovni mail itd.

Pisan jezikom svakodnevice, roman je i izrazito aktualan jer govori o svim onim problemima s kojima se susreću brojne žene diljem Hrvatske: sveprisutnija nemogućnost prirodnog začeća, proživljavanje kroz drame mobbinga i degradiranja u surovom poslovnom svijetu, uvijek aktualna homofobija i nacionalna netrpeljivost, pa i težine križeva koje hrabro nose u našem društvu one već pomalo otpisane: vječne udavače, ogorčene raspuštenice, deklarirane lezbijke, neshvaćene samohrane majke i uplašene stare cure.

Katarina, Petra, Brigita, Morana i jedna mala iz Grada su on line. Kroz njihovu virtualnu komunikaciju, uz suze i smijeh, saznat ćemo dosta o muško-ženskim i žensko-ženskim odnosima, ali i o crnim točkama društva i vremena u kojem živimo.Jesi online? priča je i o prijateljstvima novoga doba. Jesu li ona dovoljna? Iskrena? Prava? … On line si. No, gdje si zapravo???

Program organiziraju Dubrovačke knjižnice organiziraju u okviru obilježavanja Noći knjige 2017.